Kíváncsi vagy mi az a Tai Chi és mire jó?

 

racz-peter-tai-chi-400

Rácz Péter vagyok, Tai Chi oktató. Gyere el hozzám egyéni Tai Chi edzésre és tapasztald meg a lelki nyugalmat hozó és biztonságos gyakorlatokat, amivel testi erődet is fejlesztheted! +36-70-389-8770

tajcsicsuan v. taijiquan (eredeti kínai kiejtéssel tajcsícsüen, vagy magyarosan tajcsicsuan) a kínai harcművészetek úgynevezett belső (nejcsia) iskolái közé tartozó harcművészet, amely a külső iskolákkal (vajcsia) ellentétben nem az izom erejére, hanem a belső erő fejlesztésére, és az ezáltal elért eredményekre helyezi a hangsúlyt. Megközelítő magyar fordítása: Nagy Legvégső Ököl.

 

 

 

 

A Tai Chi, “a mozgás költészete” ősi mozgásművészet, mely jótékony hatást gyakorol testre és lélekre egyaránt.

davA Tai Chi gyakorlása segít megőrizni egészségünket, hozzájárul szellemi fejlődésünkhöz, könnyeddé és kiegyensúlyozottá tesz, ugyanakkor a harcművészetek egyik ágaként is felfogható, mely az ellenfél legyőzésére annak saját erejét használja ki. A Tai Chi filozófiája mégsem a harcra, az ellenfél megsemmisítésére alapul, gondolati hátterét a nyugodt, hosszú élet titkát kutató taoista szerzetesek alakították ki, akik elsősorban a lelki szabadságot, a világi gondok hátrahagyását és a jó kedélyt tartották szem előtt.

Bár a mozdulatok lassúak és gyengédek, szükség esetén gyors és erőteljes reakciókat tesznek lehetővé, így teljesítve be a lágy, nőies “yin” és a kemény, férfias “yang” kettősségét. Miközben izmainkat is formában tartja, a Tai Chi célja elsősorban a belső energiaáramlás javítása, a lelki harmónia megteremtése, melynek az élet minden területén hasznát vehetjük. Különleges felszerelést nem igényel, a mozdulatsorokat akár otthon vagy a munkahelyünkön is gyakorolhatjuk. A távol-keleti mozgásművészetek közül Nyugaton a Tai Chi örvend a legnagyobb népszerűségnek.

 


Edzéseimet péntek délutánonként tartom, központi számunkon tudsz bejelentkezni: +36-70-389-8770


davdav