Rendelési idő
Hétfő
9:00-19:00
Kedd
9:00-19:00
Szerda
9:00-19:00
Csütörtök
9:00-19:00
Péntek
9:00-17:00
Szombat
sürgős esetben
Vasárnap
sürgős esetben
Telefonszám +36-70-389-8770
Üzenetküldés a KAPCSOLAT menüben

Reflux-betegség (GERD, NERD)

 

A kollégámmal közösen kifejlesztett, kíméletes manuális technikával el lehet érni, hogy a gyomorszáj újra jól zárjon, megszűnjön véglegesen a reflux betegség. – Gergely- és Iklódi-féle Integrált Reflux Terápia (IRT)

Olvassa el, mi okozza valójában a refluxot!

 

diaphragm_felirattal_osszes

A nyelőcső ahol áthatol a rekeszizmon, ott található a gyomorszáj (3. képen bekarikázva). Nem lehet őket egymástól elválasztani, hatással vannak egymásra.

A reflux legtöbb esetben úgy keletkezik, hogy renyhül a rekeszizom, kissé kitágul és a gyomor felfelé elmozdul, ezáltal a gyomorszáj nehezebben záródik és a gyomorsav vagy annak a gőze feláramlik a légcsőbe, maró érzést, torokkaparást, köhögést, “krákogást”, gyomorégést, mellkasi fájdalmat okozhat.

A tünetek változatosak, nem mindenkinél jelentkezik minden tünet. A rekeszizom változása és a gyomor felemelkedése kis mértékű, saját magunk ezt nem érezzük, de jelentősen befolyásolja a gyomorszáj működését.

 

A reflux betegséget olyan egyszerű dolog is okozhatja, mint a görnyedt ülés miatti nagyobb hasűri nyomás vagy puffasztó ételek miatti bél felfúvódás, puffadás. Normál esetben a gyomor visszamegy a helyére, de nem mindenkinél. Sokan szenvednek attól, hogy ez nem történik meg.

A normál orvoslásban a savlekötők, a protonpumpa-gátlók és a műtét szerepel, mint “megoldás”.

A gyógyszereket azért írják fel, hogy csökkentsék a gyomorsav mennyiségét, azaz kevesebb tudjon kiáramolni a nyelőcsőbe. De ez csak tüneti kezelés, mert ha a gyomorszáj normálisan működne, akkor teljesen mindegy, mennyi nedv van a gyomorban, azt nem engedné ki!

Bejelentkezéshez hívja telefonszámunkat: +36 70 / 389-8770

Még több információt olvashat új, kizárólag refluxszal foglalkozó weboldalunkon: www.refluxgyogyitas.hu

fb8v2_reflux

Ha teheti, kérjük töltse ki a lenti kérdőívet is, melyben a reflux betegségével kapcsolatban szeretnénk megtudni információkat. Ennek elemzése segít minket, hogy még pontosabb tanácsokkal tudjam ellátni.

Az alábbi ablakban lefelé görgetve tud haladni. A *-gal jelölt kérdések kötelezően megválaszolandók. Az űrlap végén találja az űrlap elküldése gombot, erre kattintson, ha végig ért rajta. Ha technikai problémái adódnak, segítünk kitölteni. A lenti kérdőív ismét megkérdezi a nevet, e-mailt, telefont, ezt technikailag nem tudjuk áthidalni, köszönjük a türelmét!

 

fb2

“Ezúton szeretném köszönetemet kifejezni a türelmes, alapos munkáért és terápiáért.Mindenkinek csak ajánlani tudom a munkáját, hozzáértését. Nálam reflux betegséget állapított meg  az orvos, de nem típusosat, hanem olyat, amikről nem lehet gondolni, hogy reflux. Tünetek: krónikus köhögés, éjszakai köhögés, krákogás, nehézlégzés, szorító mellkasi fájdalom, fulladásos rohamok, állandó nátha. Ezt álarcos fojtogatónak is nevezik. Kaptam is rá H2 receptor blokkolót, aminek nagyon sok durva mellékhatása volt, ezért elhatároztam,hogy gyógyszer nélkül szeretnék ettől a betegségtől megszabadulni.
Már az első kezelés után tüneteim fokozatosan múltak és a 3. naptól kezdve sokkal jobban lettem. Mivel e tünetek a további kezelések hatására szinte megszűntek, úgy érzem, hogygyógyult ember lett belőlem és 10 évvel fiatalabbnak érzem magamat a koromnál. Mindenkinek figyelmébe ajánlom ezt a terápiát, mivel a népesség nagy hányada szenved tőle különböző formákban. Tóth Tibor Budapest”

Bejelentkezéshez hívja telefonszámunkat: +36 70 / 389-8770